Hoe ga je betaalbaar op stedentrip?

Hoe ga je betaalbaar op stedentrip?

Stedentrips zijn al jarenlang onverminderd populair. Een stedentrip wordt vooral als tweede vakantie geboekt, lekker een paar dagen genieten in een inspirerende, onbekende stad in het voorjaar of in het najaar.
Als je een paar dagen in een prachtige stad bent, wil je uiteraard genieten van alles wat deze plek je te bieden heeft. Lekker shoppen, de lokale gerechten proeven in een gezellig restaurantje en cultuur snuiven bij de populaire musea en andere bezienswaardigheden die deze stad zo populair maken.

Zo blijft je stedentrip betaalbaar

Als je de kosten voor je reis, je verblijf, het eten en de excursies bij elkaar optelt zul je al snel merken dat een stedentrip best prijzig kan zijn. Toch is het zeker mogelijk om je korte vakantie betaalbaar te houden. Wij geven je hiervoor een aantal tips!

Ga in het laagseizoen op vakantie

Onze eerste tip geldt voor mensen die niet aan de schoolvakanties gebonden zijn. Want dan kun je namelijk buiten deze vakanties om, in het laagseizoen dus, op vakantie gaan. Zowel de reis als het verblijf zijn dan stukken goedkoper. Daarnaast zijn er in deze periodes minder toeristen, waardoor het stukken minder druk is in de stad die je gaat bezoeken. Mocht je wel tijdens de schoolvakanties op pad gaan, dan zijn er gelukkig genoeg andere tips om je vakantie betaalbaar te houden.

Boek je vakantie op tijd

De tijd dat wachten op een last minute aanbieding slim is, lijkt achter ons te liggen. Het is momenteel juist voordeliger om je reis tijdig te boeken. Als je met het vliegtuig of met de trein reist, zijn de tickets vaak een aantal maanden voor vertrek het goedkoopst. Daarnaast is er als je tijdig boekt, een ruim aanbod aan beschikbare hotels en appartementen. Je kunt dan eenvoudig een accommodatie kiezen die een gunstige prij-kwaliteit verhouding heeft.

De accommodatie

De hotels in het midden van het centrum zijn vaak het duurste. Ga daarom voor een verblijf net buiten het centrum, dat is vaak stukken goedkoper. Let er bij het boeken wel op dat er een goede verbinding naar het centrum is.

Koop een toeristenkaart

Veel grote steden bieden een toeristenkaart aan. Als je deze kaart aanschaft kun je voordeliger reizen met het openbaar vervoer in de stad en daarnaast krijg je korting op vele bezienswaardigheden en bij restaurants. Als je de toeristenkaart slim gebruikt, scheelt je dat al snel veel geld.

© Pexels.com

Ga lunchen in het park

Eten en drinken kan best een kostenpost zijn tijdens je stedentrip. Hierop kun je eenvoudig besparen door een keer te gaan picknicken in een mooi park. De meeste grote steden hebben aan de rand van de stad prachtige stadsparken waar veel te zien en te beleven is. Kies bij een plaatselijke bakker een paar lekkere broodjes uit, koop in de supermarkt beleg en een drankje en je bent klaar om te gaan lunchen in het park. Lekker genieten van een goedkope maaltijd in een fantastische groene omgeving.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *