Hoe hou je je krullen in topvorm?

Hoe hou je je krullen in topvorm?

De meeste mensen weten intussen wel dat jouw haartype een belangrijke factoor speelt in hoe je jouw haar het best kan verzorgen. Krullend haar is daarbij vaak het moeilijkste. Als jij je krullen niet de aandacht geeft die ze nodig hebben, kan jou haar al snel pluizig, droog, moeilijk te kammen of zelfs beschadigd worden. En dat wil je natuurlijk niet! Dus hieronder staan wat tips om jou krullen in topvorm te houden.

Gebruik de juiste producten

Producten die speciaal gemaakt zijn voor krullend haar gebruiken is eigenlijk essentieel als je jouw krullen niet wil beschadigen. Krullend haar heeft veel meer hydratatie nodig dan steil haar. Koop daarom best shampoo en conditioner die extra hydratatie bieden en je haar niet uitdrogen. Verder is het gebruiken van een aangepast stijlproduct ook aangeraden. Bij de drogist vind je veel verschillende producten, van mousses tot sprays, die er specifiek voor zorgen dat je krullend haar niet uitdroogt en een mooie, gedefinieerde vorm heeft. Je kan ook af en toe een haarmasker gebruiken.

Gebruik geen hitte en zo weinig mogelijk chemicaliën

Met te veel hitte op je haar inwerken is nooit goed, maar krullend haar is hier nog extra gevoelig voor. Laat de haardroger uit en kies ervoor je krullen handdoekdroog te maken (met deppen, niet wrijven!) voor ze verder zo aan de lucht te laten drogen. Gebruik geen stijltang of een borstel met hete lucht op je krullend haar. Hoewel het soms in de mode is om met chemicaliën je haar te stijlen, doe je dit beter niet. Je loopt het risico je krullen echt volledig te ruïneren. Bij het maken van je kapsel, gebruik je beter water dan producten waar alcohol in zitten. Die drogen het haar verder uit.

© Pexels.com

Kam op de juiste manier

Je hebt misschien al ooit horen zeggen dat je krullend haar totaal niet mag borstelen. Hoewel dit niet helemaal waar is, klopt het wel dat je droge krullen borstelen met een normale borstel alleen maar pluizig haar als resultaat zal hebben en zelfs tot haarbreuk kan lijden. Krullend haar kan best geborsteld worden onder de douche, wanneer er conditioner in zit. Gebruik een borstel met wijde tanden of een borstel speciaal gemaakt voor krullend haar. Op die manier beschadig je het haar niet en trek je de krullen niet uit hun vorm. Als je niet aan het douchen bent is het veel beter om de krullen gewoon met je vingers wat te ontwarren en dan direct over te gaan op het in vorm brengen van je kapsel.

Het kost inderdaad wat meer moeite dan voor iemand met dun, steil haar, maar met deze technieken zullen je krullen beter in vorm blijven dan ooit en krijg je vast bakken vol complimenten op je mooie haardos.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *