×
10 tips om te besparen op je uitgaven

Er zijn veel manieren op te besparen op je uitgaven. Het vermijden van impulsaankopen bijvoorbeeld. Maar ook door; het kopen van tweedehandsartikelen, te letten op aanbiedingen en door zuinig om te gaan met energie.

Tip 1 – Wees zuinig met energie
Misschien is het een open deur, maar door bewust om te gaan met energie bespaar je op je uitgaven. Probeer je huis zoveel mogelijk te isoleren, sluit deuren en ventileer de ruimtes met de ramen op ventilatiestand. Zonnepanelen leveren ook een grote besparing op. Je kunt je huishoudelijke apparaten dan ‘gratis’ gebruiken.

Tip 2 – Zorg voor inzicht in je uitgaven
Inzicht hebben in je uitgaven is belangrijk. Daarvoor zet je alle inkomsten en uitgaven op papier, zodat je ziet wat eruit gaat en of er nog iets overblijft aan het eind van de maand.

Tip 3 – Betaal op tijd
Het gaat mis als je de rekeningen laat liggen. Je verliest al snel het overzicht en rekeningen stapelen zich op. Probeer daarom al je rekeningen zo snel mogelijk te betalen. Nog beter is het om alvast geld apart te zetten zodat je nooit voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Tip 4 – Zeg abonnementen op
Het gaat vaak zo ongemerkt; een abonnement hier en een abonnement daar. Je weet meestal niet eens waar je een abonnement op hebt. Kijk al je abonnementen eens kritisch na en zeg ze op als je er niets mee doet.

Tip 5 – Verlaag je vaste lasten
Vergelijk de aanbieders voor energie, verzekeringen en telefonie met elkaar. Stap over als je ergens anders goedkoper uit bent of probeer korting te krijgen bij je eigen aanbieder. Soms is het ook goedkoper om een ander pakket te kiezen omdat je niet overal gebruik van maakt.

Tip 6 – Haal je boodschappen in de aanbieding
Aanbieding zijn er altijd en overal. Vergelijk alle aanbiedingen en sla je slag bij de goedkoopste winkel! Koop altijd een voorraad in zodat je genoeg hebt tot de volgende aanbieding.

Tip 7 – Leen, deel of huur spullen
Sommige dingen gebruik je maar één keer. Dan is het goedkoper om ze te delen met anderen, te lenen of te huren.

Tip 8 – Koop tweedehandsartikelen
Tweedehandsartikelen gaan vaak nog wel een ronde mee. Voor een prikje koop je de mooiste kleding of andere spullen die een ander niet meer nodig heeft.

Tip 9 – Denk na voordat je geld uitgeeft
Denk eerst goed na voordat je een aankoop doet. Stel jezelf de vraag of je het echt nodig hebt en slaap er nog eens een nachtje over. Soms komt een product in de uitverkoop, of is het goedkoper buiten het seizoen. Even wachten levert dan al snel een flinke besparing op.

© Pexels.com

Tip 10 – Wordt lid van de bibliotheek
Geen abonnementen meer maar gewoon lid worden van de bibliotheek. Hier lees je dagelijks een nieuwe krant. Je favoriete tijdschriften en boeken mag je lenen zodat je thuis ook altijd wat te lezen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Hoe ga je betaalbaar op stedentrip?

Hoe ga je betaalbaar op stedentrip?

Stedentrips zijn al jarenlang onverminderd populair. Een stedentrip wordt vooral als tweede vakantie geboekt, lekker een paar dagen genieten in een inspirerende,...

Lees alles voor
Alles wat jij moet weten over studeren in België

Alles wat jij moet weten over studeren in België

Studeren in België is niet alleen interessant voor studenten uit België, maar ook Nederlandse en internationale studenten vinden hun weg naar Belgische...

Lees alles voor
Vier voorwaarden voor een goede SEO tekst

Vier voorwaarden voor een goede SEO tekst

Je SEO teksten moeten op een bepaalde manier zijn geschreven om te scoren in de zoekmachines. Deze vier voorwaarden helpen je om...

Lees alles voor
Vier tips om werk en privé het beste gescheiden te houden

Vier tips om werk en privé het beste gescheiden te houden

We werken een groot deel van ons leven. Het werk is daardoor vaak aanwezig in ons privéleven. We hebben vier tips om...

Lees alles voor
Bio Brandstoffen: Een Duurzaam Alternatief voor Fossiele Brandstoffen

Bio Brandstoffen: Een Duurzaam Alternatief voor Fossiele Brandstoffen

Fossiele brandstoffen zijn niet duurzaam en hierdoor belastend voor het milieu. Een opkomend alternatief zijn de zogenaamde biobrandstoffen, geproduceerd uit bestaand organisch...

Lees alles voor
Hoe krijg je een goede sfeer op kantoor?

Hoe krijg je een goede sfeer op kantoor?

Een goede sfeer op het kantoor is belangrijker dan je in eerste instantie zou denken. Mensen zijn namelijk sociale wezens en een...

Lees alles voor