Het Lekkerste Eten van België: Ontdek De Heerlijke Belgische Keuken


België staat bekend om zijn rijke culinaire tradities en heeft veel heerlijke gerechten te bieden. De Belgische keuken heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis en is beïnvloed door verschillende culinaire tradities en invloeden van over de hele wereld. We denken daarbij aan invloeden vanuit de Franse, Nederlandse en Duitse keuken. Ook Bourgondische tradities en immigratie invloeden zijn terug te vinden in de Belgische culinaire wereld. De Belgische keuken staat bekend om zijn comfortfood en rijke smaken. De meest iconische en daarbij de lekkerste gerechten zijn daarom speciaal voor jou op een rijtje gezet. Uiteraard voegen we ook de lekkernijen en bieren aan dit rijtje toe.

Moules-frites

Dit zijn mosselen met friet. De mosselen worden gestoomd of gekookt in een heerlijke witte wijn- of biersaus en geserveerd met knapperige frieten. Dit is een iconisch Belgisch gerecht.

Belgische Wafels

Belgische wafels zijn wereldberoemd. Ze zijn licht, luchtig en kunnen worden geserveerd met diverse toppings zoals poedersuiker, slagroom, fruit, chocoladesaus of ijs. Belgische Wafels haal je bij de Wafelkraampjes maar bijvoorbeeld ook bij restaurants, Wafelhuizen en Cafe’s.

Carbonade Flamande

Een stevig gerecht gemaakt van rundvlees gestoofd in donker bier met uien en kruiden. Het wordt vaak geserveerd met frieten of aardappelpuree.

Belgisch stoofpot

Dit is een traditioneel Belgisch gerecht stoofpot gemaakt van vis of kip, groenten, aardappelen en room. Het is een hartverwarmend gerecht, vooral populair in Gent. Het wordt ook Waterzooi genoemd.

Belgische Frieten

Frieten zijn niet alleen een nationale schat in België. Ronduit in geheel de wereld zijn frieten populair. Maar Belgische frieten (Frites) zijn dikker dan gewone frieten en worden meestal geserveerd met een scala aan sauzen, zoals mayonaise, ketchup of stoofvleessaus. Ze kunnen overal worden gehaald.

Lapin aux Prunes

Konijn met Pruimen zijn een traditioneel gerecht waarbij konijn wordt gestoofd met pruimen en specerijen. Het resultaat is een zoet en hartig gerecht.

Canard à l’Orange

Eend met Sinaasappelsaus is een heerlijk gerecht waarbij eend wordt geserveerd met een sinaasappelsaus die een perfecte balans tussen zoet en hartig biedt.

Gratin de Chicons

Dit is Witloof in de Oven, ook wel Belgische endive genoemd, is een verrukkelijk bijgerecht dat wordt gebakken in een romige kaassaus en bedekt met ham.

Luikse Balletjes (Boulets à la Liégeoise)

Dit zijn gehaktballen geserveerd in een zoete en hartige saus op basis van Luikse siroop. Dit gerecht is populair in de regio Luik.

En als we het hebben over zoetigheid dan kunnen we onmogelijk de wereld beroemde Belgische Chocolade vergeten. Een bezoek aan de chocolatier om pralines, truffels en andere heerlijke chocoladelekkernijen te proeven is een ware toeristen aangelegenheid. Maar ook wanneer je lekker een terrasje pakt voor de koffie is de Speculoos, het favorieten kruidig en krokant koekje niet onmisbaar. Een drankje is niet altijd koffie of thee. Wil je je echt drankje, dan pak je een Belgisch pilsje. België staat naast voedsel ook heel erg bekend om zijn verrukkelijke bieren. We denken daarbij aan trappistenbieren, abdijbieren en lambiekbieren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *