Dankzij deze tips doe jij nooit meer een miskoop qua schoenen!

Dankzij deze tips doe jij nooit meer een miskoop qua schoenen!

Winkelen en nieuwe producten kopen: veel mensen vinden het heerlijk om zichzelf te verwennen met nieuwe producten. Het is heel leuk om met je geliefde partner samen door de stad te struinen, op zoek naar het perfecte paar schoenen. Schoenen kopen blijft voor veel mensen een heikel punt, omdat je op heel veel zaken dient te letten. Je wilt natuurlijk niet thuiskomen met een paar schoenen dat niet perfect is. Als je hier in de winkel op gelet had, dan was dit niet gebeurd! Het is daarom verstandig om een soort checklist af te werken met punten waar je op dient te letten als je schoenen gaat kopen. Hieronder kan je een aantal punten vinden waar je goed op moet letten als je schoenen gaat kopen. Zo heb jij binnen mum van tijd het ideale paar schoenen gevonden!

Let op het materiaal

Allereerst is het handig eerst te bedenken van welk materiaal je je schoenen wil hebben. Leren schoenen gaan vaak langer mee, maar die vereisen wel een hogere investering. Zo moet je meer betalen van schoenen van leer, dan voor schoenen van suède of kunststof. Sommige materialen zijn lastig te onderhouden, dus deze schoenen gaan er al snel onverzorgd en afgetrapt uitzien.

Koop de schoenen in de middag

Het beste tijdstip om schoenen te kopen, is in de middag. Je voeten houden steeds meer vocht af naarmate de dag vordert, en als je in de ochtend je schoenen hebt gekocht, kan het zomaar zijn dat ze in middag toch gaan knellen. Niemand wil knellende schoenen, toch?!

Let niet te veel op de maat

Sommige mensen staren zich blind op de maat. Ze weten van zichzelf dat ze maat 38 hebben, en kijken en passen daarom alleen maar schoenen in maat 38. Dat is onzin: je voeten kunnen nog groeien of krimpen, naarmate je ouder wordt. Maar, soms vallen bepaalde modellen een stuk kleiner of groter dan de standaard modellen in die maat. Het is dan ook volkomen logisch dat jij schoenen in allerlei soorten maten thuis hebt staan, omdat er niet altijd voldaan wordt aan de standaard afmetingen van die maat. Bovendien kan de maat ook nog verschillen per materiaal. Sommige materialen zijn een stuk minder soepel en veel stugger dan andere materialen, en vaak vallen dit soort schoenen een stuk smaller dan schoenen van andere materialen. Durf dus van je eigen maat af te stappen en experimenteer er zelf op los. Zolang je alles hebt uitgeprobeerd, weet je zeker dat je het juiste paar mee naar huis neemt.

© Pexels.com

Houd de naden en stiksels in de gaten

Sommige schoenen zijn van lagere kwaliteit dan andere schoenen. Dit is vaak duidelijk te zien in de afwerking. Schoenen van hoge kwaliteit hebben geen last van loszittende draadjes en naden die er half af liggen, maar schoenen die weinig geld kosten, hebben hier vaak wel mee te maken. Op deze manier kan je in de details goed de kwaliteit van de schoen zien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *