Welke soorten jeans heb je zoal?

Welke soorten jeans heb je zoal?

Zoals we allemaal wel weten is geen mens hetzelfde. Omdat er verschil zit in lichaamsbouw is er ook niet één soort jeans. Voor elk type is er een daarop afgestemde jeans. Zo kunnen jeans skinny, regular, bootcut, tapered, slim of high waist zijn. Maar, wat is nu het verschil en wat past het beste bij jouw figuur?

Waar moet een goede jeans aan voldoen?
Jeans worden in verschillende pasvormen gemaakt zodat ze passen bij je figuur en comfortabel zitten. Een goede jeans brengt je lichaam in de juiste verhouding. Het maakt de buik minder zichtbaar en laat je benen optisch langer lijken. Daarvoor moet de broek mooi aansluiten op de taille, de heupen en de benen.

De skinny jeans
De skinny jeans is een nauwsluitende broek. Meestal bestaan deze jeans uit een combinatie van katoen met elastisch materiaal. Dit zorgt voor meer draagcomfort. De skinnyjeans is met name geschikt voor lange, slanke mensen omdat het je figuur volgt en niets verhult.

De slim fit jeans
Het lijkt op de skinny jeans maar is iets minder strak. De slim fit jeans sluit aan om de dijen en de knieën en wordt smaller richting de enkels. De fit volgt de lijnen van je benen en heeft een slanke pasvorm.

De tapered fit jeans
De tapered fit is een jeans met een casual uitstraling. Het heeft een comfortabele pasvorm omdat deze jeans wat losser zit op de bovenbenen en smal afloopt naar de enkels. Daarom is deze pasvorm heel geschikt voor mensen met stevige bovenbenen, die graag een smalle jeans willen dragen.

De regular fit
Dit model heeft een klassieke pasvorm. De pijpen zijn recht en de taille is hoog. Het is een broek die vooral gedragen wordt door mensen die gaan voor een comfortabele pasvorm. De jeans zit ruim om de benen.

De bootcut jeans
De bootcut jeans sluit bovenaan mooi aan en heeft uitlopende pijpen. De broek wordt wat langer gedragen en valt op de hak. Door de pasvorm ogen de bovenbenen slanker terwijl de uitlopende pijpen de aandacht trekken. Deze jeans is geschikt voor alle lichaamstypes.

De high waist jeans
De high waist is de ideale jeans om je buikje te verbergen. De taille van deze jeans is hoog, tot aan de navel. Dit model verbergt een klein buikje zorgt ervoor dat een dikkere buik minder opvalt. Bij de high waist jeans ligt de nadruk op de ronding van de heupen en het zorgt tegelijkertijd voor een smallere taille.

© Pexels.com

Een geschikte jeans voor iedereen
Zoals je net hebt gelezen benadruk je de sterke kanten van je figuur met de juiste pasvorm. Zo zie je er altijd geweldig uit! Nog even het volgende: Wil je graag langer lijken? Draag dan schoenen met een hak, dat scheelt aanzienlijk. Voor lange mensen geldt dat ze een high waist jeans beter niet kunnen dragen. Het bovenlichaam oogt dan te kort in verhouding met het onderlichaam waardoor het geheel niet meer in balans is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *