In deze Belgische steden is het een feestje om te winkelen!

In deze Belgische steden is het een feestje om te winkelen!

Winkelen of shoppen: voor veel vrouwen (en mannen) het walhalla! Helaas lijken bijna alle steden tegenwoordig op elkaar, omdat er slechts alleen maar vestigingen van grote ketens zijn. Lokale zaakjes verdwijnen en alle grote ketens nemen deze panden over. Onwijs zonde! Het is veel leuker om de schoonheid van een stad te zien in de vorm van lokale boetiekjes. Hier scoor je dan ook echte parels! Wat dacht je van een prachtige vintage blouse, of een stoere hoodie van een oud merk? Dat is pas een echte souvenir, daar kan je mee thuis komen. Maar, waar kan je vandaag de dag nog leuk winkelen in België? Veel mensen weten dit niet. Gelukkig worden hieronder vier steden genoemd waar je nog heel goed kan slagen!

Antwerpen

Volgens velen is Antwerpen een perfecte stad om een heerlijke dagje shoppen door te brengen. Je vindt hier vintage shops, kringloopwinkels, maar ook designermerken. Alles zit een beetje door elkaar, en dat maakt het zo’n geschikte stad: er is voor ieder wat wils! Je hebt er eigenzinnige winkels, voor mensen met een alternatieve stijl, maar ook vrij standaard basic mode. Je zult dus nooit met een volle portemonnee weer naar huis keren.

Gent

In Gent zijn er onwijs veel authentieke boetiekjes, waar je lekker kan genieten van one of a kind items. Het is een soort verborgen stad, want niemand weet dat je zo goed kan shoppen in Gent. Iedereen denkt altijd gelijk aan Antwerpen, en daardoor is het relatief rustig nog in Gent. Daarnaast vind je er heerlijk restaurant en cafeetjes. De inrichting is altijd tot in de puntjes verzorgd, dus je kan hier prachtig kiekjes schieten voor je sociale media profielen. De uitstraling van Gent is relaxt, maar ook heel sfeervol. Het is een kleurrijk gebied waar je spontaan vrolijk van wordt als je hier een voet op straat zet. Eet een lekker Vlaams patatje, of geniet van een speciaalbiertje. Ook de chocolade mag je niet in de winkels laten liggen. Zulke romige en volle chocolade heb je nog nooit in je leven geproefd. Alsof er een engeltje over je tong pist. Je kan ook de chocolade op een wafel gooien, dan heb je het beste van twee werelden!

© Pexels.com

Brugge

Brugge is een onwijs knusse en schattige stad. Deze stad is niet voor niets opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De binnenstad is onwijs romantisch, met alle bruggen en panden aan de grachten. Vooral in de avond is het een feestje om hier rond te lopen: zo gezellig met alle lampjes en terrassen aan het water. Maar, je kan hier ook onwijs goed winkelen. Alle grote ketens hebben winkels in Brugge, maar ook lokale boetiekjes kan je hier vinden. Je koopt hier bijvoorbeeld de allerlekkerste bonbons en macarons! Om je vingers bij af te likken. Neem vooral een doosje mee naar huis voor thuis, zodat jij nog een keer na kan genieten van jouw tripje naar Brugge!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *